Dziś jest 13 11 2019 r.
Dzisiaj imieniny obchodzą: Mateusza, Izaaka, Stanislawa

Brot

Historia firmy

Początek działalności naszej firmy sięga lat czterdziestych ubiegłego stulecia, kiedy to dziadek Aleksander Gromulski otworzył piekarnię w Mińsku Mazowieckim.

Następnie rodzinną tradycję kontynuował jego syn Zygmunt, który 29 grudnia 1959 roku, otworzył własną piekarnię w Dobrem. Następnie od 1964 roku, wspólnie z małżonką Lidią, przez 40 lat rozwijali firmę, zabiegając o wysoką jakość piekarskiego rzemiosła, oferując klientom własne wyroby piekarnicze, ciasta a także lody. Walory smakowe i jakość pieczywa szybko znalazły uznanie i podbiły serca Klientów, stając się ich ulubionym pieczywem na lokalnym rynku. Następnie pojawiła się produkcja własnych ciast, a potem lodów – które należały do najlepszych w okolicy. 

W 1998 roku pracę w firmie podjęła – jeszcze jako studentka najmłodsza córka – Kinga, która z zapałem i nadzwyczajną pasją młodej osoby pomagała rodzicom prowadzić i rozwijać firmę. W 2000 roku Lidia i Zygmunt Gromulscy swoją firmę przekazali córce Kindze, która jakość dawnego rzemiosła przenosi z sukcesem w nowoczesną rzeczywistość swoich czasów. 

Dziś firma Gromulska, to wartość piekarniczego i cukierniczego rzemiosła: bogate receptury, piękno formy i prawdziwy smak tradycji.

Stała troska o najwyższą jakość i smak oferowanych wyrobów oraz ciągłe dążenie do doskonałości, zapewniają firmie trwały rozwój i uznanie Klientów, stając się ich ulubioną marką pieczywa na lokalnym i regionalnym rynku.

W 2014 roku firma GROMULSKA świętuje swój 55 jubileusz istnienia.

 

Misja i filozofia firmy

55 lat istnienia firmy Piekarnia, Cukiernia Gromulska

Tylko szlachetne czyny są trwałe”.

Misją firmy Piekarnia, Cukiernia Gromulska jest dostarczanie klientom jak najwyższej jakości pieczywa, pielęgnowanie tradycji pracy swoich przodków, dążenie do trwałego rozwoju firmy, jej pracowników
i społeczności, w której działa – odwołując się do wartości i cnót chrześcijańskich – by swoją pracą służyć Bogu i ludziom.

Filozofia działania firmy Gromulska

Piekarnia i Cukiernia Gromulska działa od 55 lat i oferuje wysoką jakość pieczywa
i wyrobów cukierniczych. W produkcji wykorzystujemy tradycyjne receptury naszych przodków oraz w rozważny sposób korzystamy z nowoczesnych technologii.

Produkty wytwarzane w naszych zakładach oparte są na bogatych recepturach, zapewniają smak tradycyjnych wyrobów, zachwycają swoją formą – wszystko to sprawia, że spełniamy oczekiwania najbardziej wymagających Klientów.

W produkcji naszych chlebów nie stosujemy sztucznych półproduktów i konserwantów. Wszystkie nasze chleby powstają na naturalnym zakwasie, z naturalnych i starannie dobranych składników. Nie używamy do ich produkcji polepszaczy, ani substancji sztucznie przedłużających ich trwałość, dzięki temu nasze pieczywo jest wyjątkowe i zdrowe. Cieszy się uznaniem Klientów od 55 lat.

W naszym zakładzie zatrudniamy blisko stu osób – wykwalifikowanych pracowników, oferując im możliwość długoletniego rozwoju. Mamy liczne grono lojalnych pracowników z wieloletnim stażem, z którymi dzielimy wspólne życiowe wartości w pracy.

Firma Gromulska troszczy się o potrzeby społeczności, wśród której działa, dlatego chętnie prowadzi działalność charytatywną – jest darczyńcą i sponsorem. Firma Gromulska angażuje się w niesienie pomocy potrzebującym, sponsoruje i wspiera cenne inicjatywy potrzeby lokalnej społeczności.